Disseny i càlcul d’instal·lacions d’aigua calenta sanitària (ACS)

Dates i horaris
2 i 7 de maig de 2024
De 16 a 20 h.
Tipus
Presencial i videoconferència
Durada
8 hores repartides en 2 sessions
Lloc
Aula 1, 3a planta del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA

Objectius

 • Aprendre a calcular i projectar una instal·lació d’ACS de tipus residencial centralitzat o sector terciari.
 • Conèixer la normativa d’aplicació en aquest tipus d’instal·lacions (CTE, RITE i RD 487/2022 de prevenció de la legionel·la).
 • Conèixer els diferents sistemes i solucions tècniques que es poden fer servir en aquest tipus d’instal·lacions (sistemes amb acumulació, instantanis, etc.).
 • Veure com optimitzar en termes energètics una instal·lació d’ACS.
 • Conèixer les últimes tendències en aquest tipus d’instal·lacions (aplicacions amb bomba de calor, sistemes híbrids, etc.).

Destinataris

Tècnics (projectistes, instal·ladors, etc.) que vulguin millorar i actualitzar el coneixement en aquest tipus d’instal·lacions.

Programa

 • Normativa espanyola d’aplicació: RITE 2021, CTE 2019 i RD 487/2022 quant a prevenció de la legionel·la.
 • Introducció sobre els diversos tipus de sistemes possibles per instal·lacions de producció d’A.C.S. (Instantani, semi instantani,acumulació, etc.).
 • Tipus de pèrdues energètiques a considerar en una instal·lació d’A.C.S. Criteris per a la seva reducció.
 • Càlculs a realitzar per una instal·lació d’A.C.S de tipus terciari (definició del volum d’acumulació necessari i la potència degenerador a instal·lar).
 • Consideracions sobre consums diaris, punta i crítics de la instal·lació. Aspectes normatius a tenir en compte.
 •  Selecció del tipus de sistema adequat en funció dels requisits de la instal·lació.
 •  Comparativa energètica per una instal·lació, resolta amb sistema convencional amb gran acumulació, amb sistema de
 •  semi acumulació i amb sistema semi instantani. . Justificació dels estalvis energètics obtinguts.
 •  Comparativa econòmica i d’instal·lació dels sistemes plantejats. Retorns d’inversió considerats.
 • Aspectes particulars per instal·lacions amb sistemes de bomba de calor aerotèrmiques i sistemes híbrids.
 •  Exemples i casos reals.
 • Conclusions i valoracions finals.

Impartit per

 

Gaspar Martín, Enginyer Industrial especialitat Termo-mecànica per la UPC (ETSEIT, Universitat Politècnica de Catalunya) i Executive MBA per l'EUNCET Business School (especialització en Màrqueting estratègic).

 
Amb més de vint anys d'experiència a diverses empreses del sector de la calefacció, climatització i de l'aigua calenta sanitària. Actualment i dins de GROUPE ATLANTIC (multinacional francesa dedicada a la fabricació de productes per al confort tèrmic), exercint la funció de director tècnic per a les filials d'Espanya i Portugal (amb suport a les marques, THERMOR, ACV i YGNIS). President Electe i Responsable de Formació d'ACTECIR (Associació Catalana de Tècnics en Energia, Climatització i Refrigeració), membre del Comitè Tècnic de l'Associació de Fabricants FEGECA, Vocal de la Junta Directiva i membre del Comitè Tècnic de l'Associació Solar de la Indústria Tèrmica ASIT. Col·laborador del Comitè de Normalització UNE CTN 100.

 

 

 

 

 

Drets d'inscripció

Preu col·legiats (presencial): 100 €
Preu precol·legiats (presencial): 100 €
Preu no col·legiats (presencial): 140 €
Preu col·legiats (en línia): 100 €
Preu precol·legiats (en línia): 100 €
Preu no col·legiats (en línia): 140 €

Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

 

Formes i terminis de pagament dels cursos

 L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

 

 • Targeta de crèdit o dèbit
 • Bizum
 • Carta amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament *:
  • Si ets client de Caixabank, a través de la Linea Oberta de CaixabankNow
  • Si no ets client, des del mateix portal CaixabankNow, a través de l'opció codi CPR i/o emissora

* Si vols saber quins passos has de seguir, fes clic aquí.

Una vegada fet el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic

Observacions

Les sessions  d'aquest curs es realitzaran en directe, seran enregistrades i posteriorment estaran disponibles al campus virtual de Tecnoaula.

 

Per a la realització d’aquest curs de formació, sota la modalitat presencial, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 4 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms pel seu lliurament. Aquests tiquets són vàlids per: 

 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

Formació subvencionada per col·legiats en situació d’atur


El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

 

Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

*Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

 

Formació bonificada

Aquest curs és pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), que té l'objectiu de donar suport a les empreses millorant les habilitats i capacitats dels seus empleats a través de la formació bonificada.

 

Contacta amb el Departament de Formació per sol·licitar més informació. Telf. 93 496 14 20 o bé per e-mail a: formacio@ebcn.cat

Certificat d’assistència i/o aprofitament

En cada curs es lliura un certificat quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs o d’aprofitament si supera el qüestionari final del curs.

 

Anul·lacions

Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

 

Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

 

Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

This site is registered on wpml.org as a development site.