Curs d’especialització d’Enginyeria en Seguretat Industrial. Disseny i Legalització d’Instal·lacions: Instal·lacions de protecció contra incendis i seguretat contra incendis en establiments

Dates i horaris
24, 29 d'abril i 6, 8, 13, 15, 22 i 27 de maig de 2024
De 17.30 a 20.30 h
Tipus
Presencial i videoconferència
Durada
24 hores
Lloc
Aula 1, 3a planta del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA

Objectius

  • Conèixer la normativa bàsica i la gestió pràctica de seguretat industrial, així com els requisits legals associats.
  • Adquirir els coneixements necessaris per a identificar, entendre, aplicar i avaluar el compliment dels requisits legals en matèria de seguretat industrial per a mantenir les instal·lacions concordes amb la normativa vigent en les organitzacions.

Destinataris

• Tècnics de qualsevol sector que estiguin vinculats a equips o instal·lacions subjectes a compliment legal en matèria de Seguretat Industrial, sense experiència prèvia en la matèria.
• Responsables de manteniment.
• Enginyers de projectes i legalitzacions.
• Consultors i auditors en seguretat industrial.
• Professionals i tècnics en instal·lacions.
• Comandaments i Directius responsables de les instal·lacions.

Programa

La Seguretat Industrial té per objecte la prevenció dels riscos industrials, limitant-los a un nivell socialment acceptable, procurant mitigar les conseqüències dels accidents, si es produeixen, pel que fa a la seva repercussió tant a les persones, com als béns i al medi ambient, a través de la utilització, el funcionament i el manteniment de les instal·lacions, els equips, l’ús o consum dels productes, etc.

Aquests mètodes contemplen la participació d’una sèrie d’agents que hauran de desenvolupar una documentació determinada, així com dur a terme la presentació d’una sèrie de certificats i declaracions davant l'òrgan competent, a més de verificacions o inspeccions per part d'Organismes de Control autoritzats, o bé revisions de manteniment executades per les corresponents empreses autoritzades.

El coneixement d'aquestes normatives i l'aplicació dels requisits que d'elles deriven, és essencial per a minimitzar els riscos i sancions derivats de l'activitat empresarial.

 

Pel que fa al desplegament dels sistemes de Protecció Contra Incendis a Catalunya, es produeix una casuística molt particular derivada del repartiment de competències en aquesta matèria entre dues Conselleries: Interior i Empresa. El programa desenvoluparà aquest tema a través del següent contingut:

 

• 1: Introducció a les instal·lacions

• 2: Reglamentació

• 3: Interpretació de projectes

• 4: Tramitació de documentació davant l'autoritat competent

• 5: Requisits empreses instal·ladores i mantenidores

• 6: Manteniment i inspeccions

• 7: TEST D'AVALUACIÓ FINAL

Impartit per

David Jiménez, Enginyer Tècnic Industrial d’Especialitat Elèctrica i MBA per la UPC. Postgrau en Instal·lacions d’Edificació. Cap dels Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN. Director Tècnic del Servei de Certificació de Persones acreditat per ENAC. Nivell Avançat en Protecció Contra Incendis segons l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Drets d'inscripció

Preu col·legiats (presencial): 370 €
Preu precol·legiats (presencial): 370 €
Preu no col·legiats (presencial): 485 €
Preu col·legiats (en línia): 370 €
Preu precol·legiats (en línia): 370 €
Preu no col·legiats (en línia): 485 €

Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

 

Formes i terminis de pagament dels cursos

 L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

 

  • Targeta de crèdit o dèbit
  • Bizum
  • Carta amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament *:
    • Si ets client de Caixabank, a través de la Linea Oberta de CaixabankNow
    • Si no ets client, des del mateix portal CaixabankNow, a través de l'opció codi CPR i/o emissora

* Si vols saber quins passos has de seguir, fes clic aquí.

Una vegada fet el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic

Observacions

Les sessions  d'aquest curs es realitzaran en directe, seran enregistrades i posteriorment estaran disponibles al campus virtual de Tecnoaula.

 

Per a la realització d’aquest curs, sota la modalitat presencial, teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 12 hores lectives que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Un cop iniciat el curs, només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

Formació subvencionada per col·legiats en situació d’atur

El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

 

Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

*Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

 

Formació bonificada

Aquest curs és pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), que té l'objectiu de donar suport a les empreses millorant les habilitats i capacitats dels seus empleats a través de la formació bonificada.

 

Contacta amb el Departament de Formació per sol·licitar més informació. Telf. 93 496 14 20 o bé per e-mail a: formacio@ebcn.cat

 

Certificat d’assistència i/o aprofitament

En cada curs es lliura un certificat quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs o d’aprofitament si supera el qüestionari final del curs.

 

Anul·lacions

Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

 

Per les anul·lacions després del pagament, poseu-vos en contacte amb el departament de formació per correu electrònic formacio@ebcn.cat o per telèfon al 93 496 14 20.

 

Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 %.

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

This site is registered on wpml.org as a development site.