Formació bàsica per elaborar Plans d’Autoprotecció (PAU)

Dates i horaris
Del 17 de setembre al 28 de novembre de 2024.
Dimarts i dijous de 16 a 20 h.
Tipus
Presencial i videoconferència
Durada
140 hores (56 hores presencials i 84 hores no presencials)
Lloc
Bon Pastor, 5 - Barcelona
08021
BARCELONA

Organitzat per

Aquest curs s'ha programat en entre el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN). 

    

imatgelogo      

Objectius

El Decret 30/2015, de 3 de març, aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i fixa el contingut d’aquestes mesures.També estableix que el Pla d’autoprotecció ha de ser elaborat i signat per personal tècnic competent per dictaminar sobre aquells aspectes relacionats amb l’autoprotecció davant els riscos a que estigui subjecta l’activitat.El CATEB, com a centre acreditat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya,  per impartir la formació requerida per elaborar plans d’autoprotecció, us presenta el curs bàsic per tal d’obtenir l’acreditació de personal competent.

 

Dotar dels coneixements necessaris per elaborar plans d'autoprotecció i per obtenir l'acreditació com a personal tècnic competent en l'elaboració de plans d'autoprotecció per a les activitats i centres d'interès per a la protecció civil local, d'acord amb el 30/2015, de 3 de març.

Destinataris

Aquest curs compleix amb els requisits de formació continuada per accedir a la Certificació Professional, acreditada per ENAC segons la Norma ISO 17024:2012. Tota la informació per poder accedir a la certificació està disponible a  https://certificacioprofessional.cat/

Programa

Introducció bàsica a la protecció civil:

  • Introducció bàsica a la protecció civil.
  • La prevenció i planificació de riscos greus a Catalunya.
  • La gestió de les emergències.
  • Tecnologies de suport a la protecció civil.

 

Normativa bàsica i relativa a les diferents activitats del Decret d’Autoprotecció:

  • Normes bàsiques.
  • Normes tècniques.

 

Els PAU: pautes bàsiques per a la seva elaboració o implantació:

  • Introducció bàsica a la redacció d’un PAU.
  • Anàlisi del risc d’un PAU.
  • Descripció dels mitjans i mesures d’autoprotecció d’un PAU.
  • Estructura organitzativa d’un PAU.
  • Implantació, manteniment i actualització d’un PAU.

Impartit per

Sebastià Jané, Arquitecte tècnic i Enginyer d'edificació col·legiat. Master en Direcció i Organització d'empreses. Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Coordinador de Seguretat i Salut en obres de construcció. Auditor de sistemes de gestió. Tècnic competent per realitzar Plans d'Autoprotecció PAU. 

 

Emilio Herrero, Arquitecte tècnic col·legiat. Director de seguretat. Tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció.Cap Territorial de seguretat i protecció a Catalunya de Telefónica entre 2001 i 2004. 

Drets d'inscripció

Preu col·legiats (presencial): 784 €
Preu precol·legiats (presencial): 784 €
Preu no col·legiats (presencial): 1120 €
Preu col·legiats (en línia): 784 €
Preu precol·legiats (en línia): 784 €
Preu no col·legiats (en línia): 1120 €

Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

 

Formes i terminis de pagament dels cursos

 L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

 

 • Targeta de crèdit o dèbit
 • Bizum
 • Carta amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament *:
  • Si ets client de Caixabank, a través de la Linea Oberta de CaixabankNow
  • Si no ets client, des del mateix portal CaixabankNow, a través de l'opció codi CPR i/o emissora

* Si vols saber quins passos has de seguir, fes clic aquí.

Una vegada fet el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic

Observacions

Formació subvencionada per col·legiats en situació d’atur

El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

*Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

 

Formació bonificada

Aquest curs és pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), que té l'objectiu de donar suport a les empreses millorant les habilitats i capacitats dels seus empleats a través de la formació bonificada.

Contacta amb el Departament de Formació per sol·licitar més informació. Telf. 93 496 14 20 o bé per e-mail a: formacio@ebcn.cat

 

Metodologia i avaluació

Aquest curs es desenvolupa amb un sistema d’avaluació contínua, on es valora l’assistència (que ha de ser igual o superior al 80%), proves d'aprofitament de cada mòdul tipus test, resolució dels casos pràctics que s’aniran plantejant al llarg del curs i projecte final.

 

Anul·lacions

Per anul·lar la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat  o Tel. 93 496 14 20).

Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 % de l'import del curs. 

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

This site is registered on wpml.org as a development site.