Formaci贸 superior per elaborar Plans d’Autoprotecci贸 (PAU)

Dates i horaris
Del 6 de juny al 18 de juliol de 2024
Dijous de 16 a 20 h
Tipus
Presencial i videoconfer猫ncia
Durada
80 hores (24 hores presencials, 56 hores no presencials).
Lloc
CATEB
Bon Pastor, 5
08021
BARCELONA

Organitzat per

Aquest curs s’ha programat entre el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN).

 

imatgelogo       

 

Objectius

El Decret 30/2015, del 3 de març, aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i fixa el contingut d’aquestes mesures. També estableix que el Pla d’autoprotecció ha de ser elaborat i signat per personal tècnic competent per dictaminar sobre aquells aspectes relacionats amb l’autoprotecció davant els riscos a que estigui subjecta l’activitat.

 

El CATEB, com a centre acreditat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, per impartir la formació requerida per elaborar plans d’autoprotecció, us presenta el curs superior per tal d’obtenir l’acreditació de personal competent. Poden accedir a aquest curs per elaborar plans d'autoprotecció, personal tècnic que hagi superat un curs de formació bàsica de 140 hores.

 

En aquest curs, es dotarà dels coneixements necessaris per elaborar plans d'autoprotecció i per obtenir l'acreditació com a personal tècnic competent en l'elaboració de plans d'autoprotecció per a les activitats i centres d'interès per a la protecció civil de Catalunya, d'acord amb el Decret 30/2015, de 3 de març.

Destinataris

Aquest curs està adreçat a personal tècnic que vulgui realitzar l'elaboració de plans d'autoprotecció. És requisit imprescindible per a poder accedir-hi, que prèviament hagi cursat un curs de formació bàsica de 140 hores.  

Programa

 • Normativa tècnica relativa a les diferents activitats del Decret d'Autoprotecció.


1. Instal·lacions amb MMPP (Seveso).

2. Instal·lacions amb explosius.

3. Instal·lacions amb substàncies radioactives.

4. Instal·lacions amb matèries biològiques perilloses.

5. Llei de prevenció i seguretat contra incendis en activitats, establiments, infraestructures i edificis. Reglament de seguretat contra incendis en establiments industrials.

6. Preses i embassaments.

7. Transport de persones i de material (Carreteres/Túnels, Ports, Aeroports,...).

8. EGA's (Edificis de Gran Alçada).

 

 

 • Serveis bàsics.


1. Els PAU, pautes bàsiques per a la seva elaboració, activitats parts A i B.

2. Descripció d'activitats i centres amb obligació d'autoprotecció en Protecció Civil.

3. Continguts mínims d'un PAU (Annex A).

4. Guies del Consell de Seguretat Nuclear per a l'elaboració de plans d'emergència interior per a instal·lacions nuclears i radioactives.

5. Instal·lacions i infraestructures: Carreteres, Túnels, Ports, Aeroports, Serveis Bàsics, Instal·lacions i Infraestructures: preses i embassaments.

6. Criteris d'activació d'un PAU i coordinació amb plans d'àmbit superior.

7. Exemples d'activitats. 

8. Estructura organitzativa d'un PAU i actuacions en cas d'emergència. 

 

 

 • Exercicis pràctics i projecte final

 

 • Pràctiques d'elaboració de PAU

 

 • Simulacre d'emergència

 

 

El curs és d’una durada de 80 hores, de les quals 24 seran presencials i la resta seran complementades amb casos pràctics, lectures i el desenvolupament d'un Pla d'Autoprotecció (24 hores presencials, 56 hores no presencials).

Impartit per

Miguel E. Arredonda, Enginyer en Telecomunicacions. Enginyer europeu. Director de Seguretat. Tècnic competent per elaborar plans d'autoprotecció. Cap Territorial de seguretat i protecció a Catalunya de Telefónica entre 1998 i 2000. CEO de l'empresa Segurnomía. 

 

Emilio Herrero, Arquitecte tècnic col·legiat. Director de seguretat. Tècnic competent per elaborar plans d'autoprotecció. Cap Territorial de Seguretat i Protecció a Catalunya de Telefònica entre 2001 i 2004. 

 

Sebastià Jané, Arquitecte tècnic i Enginyer d'edificació col·legiat. Màster en Direcció i Organització d'empreses.  Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Coordinador de Seguretat i Salut en obres de construcció. Auditor de sistemes de gestió. Tècnic competent per realitzar Plans d'Autoprotecció PAU. 

Drets d'inscripci贸

Preu col路legiats (presencial): 358 鈧
Preu precol路legiats (presencial): 358 鈧
Preu no col路legiats (presencial): 448 鈧
Preu col路legiats (en l铆nia): 358 鈧
Preu precol路legiats (en l铆nia): 358 鈧
Preu no col路legiats (en l铆nia): 448 鈧

Els drets d'inscripció per a col·legiats del Consell i de la METGEC serà el preu de col·legiats. Contacta amb el Departament de Formació per a realitzar les gestions corresponents abans de formalitzar el pagament. Tel. 934961420 o bé per email a: formacio@ebcn.cat

 

Formes i terminis de pagament dels cursos

 L’import del cursos es podrà fer efectiu de les següents formes:

 

 • Targeta de crèdit o dèbit
 • Bizum
 • Carta amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament *:
  • Si ets client de Caixabank, a través de la Linea Oberta de CaixabankNow
  • Si no ets client, des del mateix portal CaixabankNow, a través de l'opció codi CPR i/o emissora

* Si vols saber quins passos has de seguir, fes clic aquí.

Una vegada fet el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic

Observacions

Formació subvencionada per col.legiats en situació d’atur

El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats) i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

 

Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció  professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

*Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

 

Formació bonificada

Aquest curs és pot bonificar per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), que té l'objectiu de donar suport a les empreses millorant les habilitats i capacitats dels seus empleats a través de la formació bonificada.

 

Contacta amb el Departament de Formació per sol·licitar més informació. Telf. 93 496 14 20 o bé per e-mail a: formacio@ebcn.cat

 

Metodologia

Teórico - pràctica

 

Avaluació

Assistència mínima del 80% de les classes presencials, presentació i aprovació del projecte.

 

Anul·lacions

Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web.

Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat  o Tel. 93 496 14 20).

 

Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 % de l'import del curs. 

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

This site is registered on wpml.org as a development site.