Solucions al disseny de connexió a terra en instal·lacions d’Alta Tensió. Camps magnètics en centres de transformació i subestacions

Dates i horaris
21 de maig de 2025
De 18.30 a 20.30 h
Tipus
Presencial i videostreaming
Durada
2 hores
Lloc
Sala d'actes del Col·legi
Consell de Cent, 365
08009
BARCELONA

Organitzat per

Objectius

L'objecte de la jornada és presentar la plataforma de càlcul Geatech Soft i utilitzar el seu programari de disseny de connexió a terra de parallamps, línies de mitjana i alta tensió, centres de transformació i subestacions, així com el càlcul de camps magnètics produïts per línies i instal·lacions d'alta tensió (centres de transformació i subestacions).

 

El objetivo de la jornada es presentar la plataforma de cálculo Geatech Soft y utilizar su software de diseño de puesta a tierra de pararrayos, líneas de media y alta tensión, centros de transformación y subestaciones, así como el cálculo de campos magnéticos producidos por líneas e instalaciones de alta tensión (centros de transformación y subestaciones).

Programa

1. Presentació general del programa

2. Generalitats sobre el disseny de la connexió a terra en instal·lacions d'alta tensió

  • Introducció
  • Normativa d'aplicació: RAT
  • Configuració de qualsevol tipus d'elèctrodes, obtenció dels seus paràmetres característics (coeficient de resistència, coeficient de tensió de pas, contacte, vorera- terreny, terreny-terreny, transferència de potencials a elements metàl·lics pròxims)

3. Disseny de connexió a terra en suports de MT. Freqüentats i no freqüentats.

4. Disseny de connexió a terra en centres de transformació. Intempèries, de superfície, semienterrats, enterrats. Verificació del compliment de tensions de pas i contacte, transferència de potencials.

5. Disseny de connexió a terra en subestacions.  Verificació del compliment de les tensions de pas i contacte. Transferència de potencials.

6. Disseny de connexió a terra en línies aèries amb cable de terra. Càlcul dels corrents de defecte en cadascun dels suports de la línia. Càlcul de les tensions de connexió a terra en cadascun dels suports de la línia. Càlcul de la intensitat de connexió a terra en cadascun dels suports de la línia. Verificació del compliment de les tensions de pas i contacte en suports freqüentats.

7. Generalitats sobre el càlcul del camp magnètic. Càlcul de camps magnètics en línies i instal·lacions d'alta tensió (centres de transformació, subestacions, etc.).

 

1. Presentación general del programa

2. Generalidades sobre el diseño de la puesta a tierra en instalaciones de alta tensión

  • Introducción
  • Normativa de aplicación: RAT
  • Configuración de cualquier tipo de electrodos, obtención de sus parámetros característicos (coeficiente de resistencia, coeficiente de tensión de paso, contacto, acera- terreno, terreno-terreno, transferencia de potenciales a elementos metálicos próximos)

3. Diseño de puesta a tierra en apoyos de MT. Frecuentados y no frecuentados.

4. Diseño de puesta a tierra en centros de transformación. Intemperies, de superficie, semienterrados, enterrados. Verificación del cumplimiento de tensiones de paso y contacto, transferencia de potenciales.

5. Diseño de puesta a tierra en subestaciones.  Verificación del cumplimiento de las tensiones de y contacto. Transferencia de potenciales.

6. Diseño de puesta a tierra en líneas aéreas con cable de tierra. Cálculo de las corrientes de defecto en cada uno de los apoyos de la línea. Cálculo de las tensiones de puesta a tierra en cada uno de los apoyos de la línea. Cálculo de la intensidad de puesta a tierra en cada uno de los apoyos de la línea. Verificación del cumplimiento de las tensiones de y contacto en apoyos frecuentados.

7. Generalidades sobre el cálculo del campo magnético. Cálculo de campos magnéticos en líneas e instalaciones de alta tensión (centros de transformación, subestaciones, etc.).

Impartit per

Jorge Moreno, enginyer Tècnic Industrial. Dr. Enginyer Industrial. C.E.O. de la E.T.S.I.D. Industrial de la Universitat Politècnica de Madrid, l'àrea d'Enginyeria Elèctrica.

Josep Gubern, enginyer Tècnic Industrial. Màster en Business Intelligence i Big data. Professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya (O.O.C.) a l'àrea d'informàtica.

Observacions

Per a l'assistència a aquesta conferència, els col·legiats teniu a la vostra disposició tiquets d’aparcament gratuït per una durada de 2 hores que se us entregaran a la recepció de la seu col·legial. Només caldrà que us identifiqueu amb el vostre nom i cognoms i que presenteu el tiquet d'aparcament. Aquests tiquets són vàlids per: 

 

- Aparcaments Saba (C/Pau Claris 110, 08007 BARCELONA) Com arribar-hi

 

En el cas de seguir l'activitat per videostreaming, abans de l’inici de l’activitat, si teniu qualsevol incidència de connexió podeu contactar amb els nostres tècnics i us podran atendre. Truca al 934961420 o envia un correu a incidencia.tic@ebcn.cat.

 

Si no pots assistir t'agrairem que anul·lis la teva inscripció a partir d’aquest enllaç o ho comuniquis al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat o Tel. 93 496 14 20)

 

El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat de les conferències programades. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar la conferència si considera insuficient el nombre d’inscrits.

 

Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

This site is registered on wpml.org as a development site.